#sutra

201.5K Posts

50 minutes ago

Redakan kesakitan Gout = SUTRA Gout Away Massage Oil Bila tiba hari raya, hari dapat gaji, atau bila-bila pun, kita sentaisa berselera untuk makan macam-macam makanan terutama seafood, daging atau apa sahaja yang ada protein tinggi. Tetapi bagi orang yang menghidapi masalah GOUT, semestinya berhati-hati dalam setiap pengambilan makanan. SAKIT YANG DIRASAI membuatkan mereka sentiasa berhati-hati, terpaksa mengalah walaupun keinginan sangat tinggi. Apa mereka rasa? Sakit? Tak payah nak cakap, memang sakit. Tengok orang yang kena gout pun dah cukup rasa gerun, terus bersyukur dan berdoa agar kita sendiri tak kena. Tetapi macam mana jika ada cara untuk menghilangkan masalah GOUT tadi, paling tidak meredakan kesakitan yang amat sangat tu. Sebelum tu semua tahu ke apa itu Gout. Gout ada salah satu arthritis yang disebabkan oleh inflamasi pada sendi dan sistem tulang dan kebanyakannya berlaku pada lelaki yang berumur antara 30-60 tahun. Ianya berlaku dengan tiba-tiba dan teramat sakit, kemerahan dan bengkak pada sendi, dan kebanyakannya boleh dilihat dengan kewujudan bonggol besar pada jari (seperti dalam gambar) Simpton ini terjadi apabila Asid Urik, iaitu bahan kumuh yang terhasil dari sejenis protein yang dipanggil purin tidak dibuang dengan sempurna oleh sistem perkumuhan. Akibatnya berlaku lebihan dan pengumpulan asid urik dalam bentuk jarum kristal di dalam sendi. Jarum Kristal ini juga boleh menyebabkan batu karang. Gout boleh menyebabkan kerosakan kekal pada sendi dan buah pinggang dan ini boleh berlarutan dalam jangka masa yang sangat lama. Oleh itu, hati-hati dalam pengambilan makanan berprotein tinggi serta tingkatkan pengambilan air untuk melancarkan system perkumuhan. sekian... moga bertemu lagi di post akan datang To order klik http://sutrasarawak.wasap.my WA 013-8385157 #sutra #aromatherapy #goutaway #goutawaymassageoil #yourscentsoflife #uricacid #protein #seafood #sutrawellness #Sutrastokismiri #naturalproduct

1 hour ago

Bordir panjang (harga = DM)🙏 Murah meriah bro ✌️ Motif: bordir Uk: Dewasa L/XL 🔻 🔻 🔻 _________________________________ Melayani Grosir - partai - ecer Reseller dropship are wellecome _________________________________ 🔻 🔻 🔻 __________________________________ FAST RESPON 🙏 TLP:081235000660 Wa:083833700519 __________________________________ 🔻 🔻 🔻 #sarung #sarungmotif #sarunglebaran #sarungtenun #sarungcelana #sarungmurah #sarungsutra #mesres #bhs #sutra #murah #agenpasuruan #agenmurah #agenmukenah #agensarung #pasuruan #onlinepasuruan #onlineshop #online #masjidagung #masjid #busanamuslim #abaya #muslimpasuruan #jamaah #arab #bajukoko #bajulebaran #bajupria

1 hour ago

Abu abdullah (harga = DM)🙏 Murah meriah bro ✌️ Motif: polos Uk: Dewasa M/L 🔻 🔻 🔻 _________________________________ Melayani Grosir - partai - ecer Reseller dropship are wellecome _________________________________ 🔻 🔻 🔻 __________________________________ FAST RESPON 🙏 TLP:081235000660 Wa:083833700519 __________________________________ 🔻 🔻 🔻 #sarung #sarungmotif #sarunglebaran #sarungtenun #sarungcelana #sarungmurah #sarungsutra #mesres #bhs #sutra #murah #agenpasuruan #agenmurah #agenmukenah #agensarung #pasuruan #onlinepasuruan #onlineshop #online #masjidagung #masjid #busanamuslim #abaya #muslimpasuruan #jamaah #arab #bajukoko #bajulebaran #bajupria

1 hour ago

Baju doby (harga = DM)🙏 Motif: garis Uk: Dewasa L 🔻 🔻 🔻 _________________________________ Melayani Grosir - partai - ecer Reseller dropship are wellecome _________________________________ 🔻 🔻 🔻 __________________________________ FAST RESPON 🙏 TLP:081235000660 Wa:083833700519 __________________________________ 🔻 🔻 🔻 #sarung #sarungmotif #sarunglebaran #sarungtenun #sarungcelana #sarungmurah #sarungsutra #mesres #bhs #sutra #murah #agenpasuruan #agenmurah #agenmukenah #agensarung #pasuruan #onlinepasuruan #onlineshop #online #masjidagung #masjid #busanamuslim #abaya #muslimpasuruan #jamaah #arab #bajukoko #bajulebaran #bajupriamurah

2 hours ago

Herbalizer Type of Day. Get Yours Now Includes Manufacturers Warranty

2 hours ago

#SILENTZZZ Salah satu cara untuk mengatasi masalah Dengkur ini adalah dengan menggunakan kaedah aromaterapi. SUTRA telah mengambil langkah proaktif dalam menawarkan kaedah alternatif ini iaitu dengan menggunakan minyak urutan aromaterapi hasil gabungan beberapa minyak pati. Produk yang dipanggil SILENTZZZ ini merupakan gabungan minyak pati #Serai , #Eucalyptus , Pudina ( #Peppermint ) dan #Lavender . Gabungan minyak pati ini akan bertindak ke atas lelangit melalui tindakan anti kekejangan (antispasmodic) yang mengubah atau mengurangkan kadar bunyi geseran lelangit. Silentzzz juga membantu meningkatkan aliran darah ke lelangit, menyebabkan peningkatan sederhana kekejangannya sekaligus mengurangkan getaran dan bunyi bising. Setiap minyak pati di dalam SILENTZZZ ini memainkan peranan penting di dalam membantu mengurangkan masalah dengkur. Minyak pati Serai contohnya, bersifat sedative, antiradang dan membantu melembutkan sel otot di sauran pernafasan, lelangit dan tonsils. Eucalyptus membantu mengurangkan bengkak di lapisan dalam hidung dan saluran pernafasan, Pudina (Peppermint) membantu dalam memastikan kelancaran pergerakan udara di dalam salurang pernafasan dan hidung manakala Lavender pula bersifat antispamsmodic yang melancarkan saluran pernafasan serta memberikan kesan ketenangan untuk tidur yang lebih nyenyak. SILENTZZZ boleh digunakan setiap hari sebelum tidur dengan menyapukan ke bahagian dada, leher dan tengkuk. #sutra #sutramemangbest #yourscentsoflife

2 hours ago

. NAK RUMAH WANGI DAN SEGAR RAMADHAN NI KAN. Meh baca. Kepada akak-akak yang nak rumah wangi dan segar Ramadhan nanti. Dapatkan PROMOSI PRA RAMADHAN, Beli 1 MPS Pandan dan 1 MPS Citrus Berry. . MPS Pandan akan membantu akak-akak menghalau semut yang tetiba tercium bau manissss. Al maklum masa berbuka ni, kuih manis, air manis, akakk pun manissss kan? Lalat pun terbang lari tau kak. Lipas yang duk bersarang dalam almari pun pergi macam lipas kudung. Akak dah senang nak simpan baju kebaya ala kerengga tu. Wangiii jer. INSHAAALLAH. . MPS Citrus Berry pula akan memberi akak fokus semasa bangun bersahur. Nak kejut anak tu, spray dulu Citrus Berry. Baunya yang fresh membantu akak kejutkan family tanpa suara ala-ala tarzan. Mudah jer gitu. Senyum jer, makan bukak mata la anak-anak. InshaaAllah. . Sebelum gi Terawih tu, akak spray kat baju melayu suami dan anak. Telekung akak jangan lupa plak ye. Hmm, segar jer nak solat terawih. Kawan satu sad pun dapat aura bau Citrus Berry tu..haa share bau wangi dapat pahala. InshaaAllah. . Jangan bertangguh lagi, Promosi Pra Ramadhan ni dah start dah kak. Lambat, nanti stok tak cukup pula. Cepat-cepat tau. . Eh, harga RM38 jer kak. 2 botol tu RM38. Ye, betul kak RM38. Ada FREE GIFT. . Wassap ye. http://geehomeshopee.wasap.my/ Type "PRARAMADHAN" . TQ Akak. . #kitagunani #ukhwahti #praramadhan #sutra #sutramemangbest #mps #mpspandan #mpscb #focus #essentialoils #kl #jb #melaka #singapore #melayusingapore #terapiinstagram

2 hours ago

When we are driving, we think only about arriving. Therefore, whenever we see a red light, we are not very happy. The red light Is a kind of enemy, that prevents us from attaining our goal. But we can also see the red light as a bell of mindfulness, reminding us to return to the present moment. The next time you see a red light, please smile at it and go back to your breathing. "Breathing in, I calm my body. Breathing out, I smile." It is easy to transform a feeling of irritation into a pleasant feeling. Although it is the same red light, it becomes different. It becomes a friend., helping us remember that it is only in the present moment that we can live our lives. - Thich Nhat Hanh (Extracted from Thay's book "PEACE IS EVERY STEP. The Path of Mindfulness in Everyday Life")

2 hours ago

#Repost @woven_cloth_troso with @repostapp ・・・ ⭐⭐⭐kain tenun atbm⭐⭐⭐ ⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇ Kain tenun atbm(alat tenun bukan mesin)Istimewa Jenis Kain Katun Prima halus adeem nyaman dipakai . . . Ukuran Kain tenun csm➡2,10x1,10m Kain tenun baron ➡ 2,50x1,10m Kain tenun blangket➡2,50x1,10m . Untuk pesanan pakaian 🎒👝👛💼👜👚👢👘👒👕👔👖👗👞 👉ukuran disesuakan dengn ukuran costumer 🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝 DISCOUNT untuk pembelian diatas 5pcs Reseler Welcome :) . . Format Pemesanan Nama : Alamat : Telpon : Screenshoot kain tenun yg dipesan ke admin @woven_cloth_troso >>>📲 wa👉 089523719577 >>>📲line👉089523719577 . . #kainbatikprada #kainbatikindonesia #sutra #kebaya #wanita #harikartini #batikpekalongan #batikindonesia #kain #batik #batiklurik #kaintenun #batikhalus #batiksutra #kartini #cinta #cerah #soft #ceria #busana #fashion #gamissyar 'i #potd #gold #cantik #kaintenun #grosirkain #belanja #jualbatikmurah

3 hours ago

CVC GROW & SG Bahan katun lokal dg tekstur halus, tidak panas dan tidak berbulu Sp : Sprei set fitted / karet, bantal list. Sp 200x200x20 cm ( 2 bantal, 2 guling ) : 165rb Sp 180x200x20 cm ( 2 bantal, 2 guling ) : 160rb Sp 160x200x20 cm ( 2 bantal, 2 guling ) : 155rb Sp 120x200x20 cm ( 1 bantal, 1 guling ) : 115rb Sp 100x200x20 cm ( 1 bantal, 1 guling ) : 110rb BC set : Bedcover + sprei set BC set 200x200x20 cm : 465rb BC set 180x200x20 cm : 460rb BC set 160x200x20 cm : 455rb BC set 120x200x20 cm : 360rb BC set 100x200x20 cm : 355rb CEK MOTIF CVC LAINNYA : #cvcfirdella #sprei #spreimurah #spreikatun #spreikatunjepang #spreianak #spreilucu #tensel #sutra #kingkoil #bedcover #homemade #spreibayi #babybedding #spreistar #spreipanca #spreishabby #selimutbulu #kado #kadopernikahan

3 hours ago

CVC Bahan katun lokal dg tekstur halus, tidak panas dan tidak berbulu Sp : Sprei set fitted, bantal list. Sp 200x200x20 cm ( 2 bantal, 2 guling ) : 160rb Sp 180x200x20 cm ( 2 bantal, 2 guling ) : 155rb Sp 160x200x20 cm ( 2 bantal, 2 guling ) : 150rb Sp 120x200x20 cm ( 1 bantal, 1 guling ) : 110rb Sp 100x200x20 cm ( 1 bantal, 1 guling ) : 105rb BC set : Bedcover + sprei set BC set 200x200x20 cm : 455rb BC set 180x200x20 cm : 450rb BC set 160x200x20 cm : 445rb BC set 120x200x20 cm : 350rb BC set 100x200x20 cm : 345rb CEK MOTIF CVC LAINNYA : #cvcfirdella #sprei #spreimurah #spreikatun #spreikatunjepang #spreianak #spreilucu #tensel #sutra #kingkoil #bedcover #homemade #spreibayi #babybedding #spreistar #spreipanca #spreishabby #selimutbulu #kado #kadopernikahan

Load MoreLoading fail Click retry
Loading More......