#recenzjakosmetyczna

963 Posts

12 hours ago

Olejek różany do mycia twarzy 😇 bardzo polubiłam takie olejkowe produkty a ten spisuje się świetnie. Konsystencja jest dosyć lejąca ale pod wpływem masazu twarzy robi się mleczna, gęściejsza. To co mi przeszkadza to fakt, że nalewając go na ręce trzeba uważać bo konsystencja jest na prawdę lejaca, jak woda. Olejek świetnie nadaje się do zmywania makijażu. 👍 ładnie pachnie, uspokaja skórę, coraz mniej zaczerwienień, łagodzi, nawilża, świetnie zmywa makijaż jak i pozostałości po nim. 👎 jest zbyt lejący, spływa po rękach. Cena: około 16zł w @rossmannpl #rossmann #evree #kosmetyki #kosmetyk #piel ęgnacja #olejek #oczyszczanie #regeneracja #recenzja #recenzje #recenzjekosmetyczne #recenzjakosmetyczna #magicrose

12 hours ago

tołpa: dermo face sebio Maska-peeling-żel 4w1 Produktu używam od około półtorej roku w miarę regularnie, jako maskę, na przemian z domowymi maskami z glinkami. Na początku wykonuję delikatny peeling i zostawiam na twarzy na kilkanaście minut. Uczucie na buzi jest dziwne, coś jakby jednocześnie chłodzące i rozgrzewające, ale przynajmniej dla mnie nie jest to jakieś nieprzyjemne. W zimę raczej nie przetłuszcza mi się strefa t, ale w lato maska faktycznie działa matująco. Następnym plusem jest wysuszanie gojących się wyprysków. Ale najlepsze w niej jest to, że "wyciąga" nieprzyjaciół że środka skóry co w moim przypadku przydaje się przy zmianach na brodzie przed okresem. Oprócz tego rozjaśnia lekko cerę i jakoś tak naprawdę wygląda się ładniej i świeżej. Lekko ściąga, więc po zmyciu dobrze nałożyć jakiś krem albo jak się ma dużo czasu jakąś maseczkę nawilżającą. Pachnie całkiem przyjemnie, świeżo, nie jest to naturalny zapach, ale w zasadzie to nawet nie wiem do czego go porównać. Cenowo wychodzi to tak, że wersja w saszetkach kosztuje prawie tyle samo (7-8zl) co wersja w tubce (saszetki 12 ml, tubka 25 ml). Tubki można znaleźć w rossmanie na dziale miniaturek do samolotu. Jedna taka starcza mi na jakieś 8-10 aplikacji, więc wychodzi całkiem ok. Zdarza mi się też używać jej punktowo na noc na wypryski, solo albo pomieszaną z maścią ichtiolową. 👍 oczyszcza 👍 zmniejsza zaczerwienienia 👍 wysusza niedoskonałości 👍 wydajna 👍 matuje 👍 wygładza 👍 ladnie pachnie 👍 skóra wygląda po prostu lepiej 👎może być za mocna dla wrażliwych cer 👎dziwne uczucie na twarzy

18 hours ago

Hej Kochane 😘 Dziś mam dla Was recenzję oczyszczającego żelu węglowego do mycia twarzy. Zawiera aktywny węgiel i witaminę B3. Przeznaczony jest do cery tłustej i mieszanej. Ma za zadanie oczyszczać, matować, detoksykować i zwężać pory. Jednak u siebie nie zauważyłam, by żel je zwężał. I tu widzę jedyny minus, a tak ciekawy produkt, choćby ze względu na piękny zapach gumy balonowej. 😍 #recenzjakosmetyczna #recenzja #bielenda #żel #żeldomyciatwarzy #twarz #face #carbpdetox #blogkosmetyczny #polskadziewczyna #polishgirl #blogujemyokosmetykach #likeme #followme #likeforfollow #likebackalways

21 hours ago

Witajcie kochani! Moim pierwszym postem będzie recenzja, całkiem nowego podkładu dostępnego w Polsce, Maybelline - FIT ME. Jest to podkład dla cery normalnej i tłustej. Moje wnioski: - krycie średnie - kolor bardzo ładny, o żółtych tonach - delikatnie ciemnieje - dość długo utrzymuje się na twarzy Jeśli macie jakieś dodatkowe pytania, to zachęcam do komentowania 😊 #maybelline #fitme #maybellinefitme #podk ład #fluid #foundation #recenzjakosmetyczna #recenzja

1 day ago

8 olejków: oregano, trawa cytrynowa, melisa, palczatka cytrynowa, goździk, rozmaryn, lawenda, rumianek. Olejku zaczęłam używać w zimę, kiedy moja skóra była odrobinę przesuszona. Używałam go solo, dodawalam do kremu, przed kremem jako serum. Najlepiej sprawdza się ostatnia opcja. Wmasowuję pięć, sześć kropli w buzię i na to kładę krem (lekki nagietkowy z Sylveco). Efekt: przede wszystkim lekkie nawilżenie i rozswietlenie. Dość szybko się wchłania, ale zostawia delikatną warstwę, dlatego ja używam go tylko wieczorem lub na dzień jeśli mam dużo czasu przed nałożeniem makijażu i wyjściem. Jest mega wydajny- używam go jakoś od czterech miesięcy przynajmniej raz dziennie a została jeszcze połowa. Zdarzało mi się użyć go na końcówki włosów gdzie też sprawdzał się ok. Pachnie ziołowo-cytrusowo, jak ktoś jest bardzo wrażliwy na zapachy to może mu nie przypasować. Wg producenta powinien także regulować wydzielanie sebum i zmniejszać pory, czego kompletnie nie zauważyłam, ale też wcale tego nie oczekiwałam. Olejek zamknięty jest w ładnej butelce z pomarańczowego szkła, pięknie prezentuje się na półce w łazience. Produkt nabieramy pipetą, nietypową, bo bez tej standardowej kuleczki na końcu. Bardzo lubię takie higieniczne rozwiązania- dużo mniejsza szansa, że do środka dostaną się bakterie. Podsumowując: jest to całkiem fajny kosmetyk, może nie jakiś cudotwórca, ale naprawdę przyzwoity. W razie jakby się nie sprawdził zawsze można go zużyć np. do włosów. 👍nawilżenie 👍rozświetlenie 👍wydajność 👍wygodna pipeta 👍opakowanie 👍redukcja zaczerwienień 👍cena 👍🤜zapach 🤜nie zwęża porów 🤜nie reguluje wydzielania sebum

1 day ago

Dziś mam dla was łopianową maskę do włosów marki fito kosmetik. Kupiłam ją w @drogeria_kosmyk za około 7 złotych na promocji. Maska ma hamować wypadanie włosów i naprawdę pomaga. Kiedyś borykałam się z tym problemem i próbowałam wielu produktów. To jeden z tych które mogę polecić ☝ Ma bardzo ładny zapach, włosy po jej stosowaniu naprawdę mniej wypadają, nie obciąża włosów, nie są one sklejone, dobrze się rozczesuja. Cena też jak najbardziej na plus. Jedyny minus to wielkość opakowania. Na pewno kupię po raz kolejny :) a wy macie jakieś opinie o tym produkcie lub innych produktach tej firmy? #instablogger #beautyblogg #beautyblogger #recenzjakosmetyczna #recenzjakosmetyk ów #recenzja #polecam #w łosy #wypadanie #od żywka #fitokosmetik

2 days ago

Korektor 😇 jeśli juz w temacie korektorów jesteśmy to przedstawiam Wam już kultowy produkt od #Catrice czyli płynny #liquidcamuflage . Czy go lubię? Jest ok, to juz moja druga buteleczka w numerze 010 (wtedy jeszcze byly tylko dwa kolory) i mogę już coś o nim powiedziec. Oczywiście na zdjęciu widać produkt po 5minutach i świeżo nałożony, czyli tak jak zawsze 😊 👍 Fajnie się sprawdza na codzień, trzyma się cały dzień, nie roluje, można budować krycie, nie robi plam, mozna go stosować pod oczy i na przebarwienia, dobrze sie z nim pracuje. 👎wchodzi w zalamania powieki pod okiem, znacznie ciemnieje, robi lekkie ciastko, trzeba dobrze nawilżyć miejsce pod oczami zanim go założymy bo ma tendencje do wysuszania (przynajmniej u mnie), jest różowy. Pewnie do niego wróce jak mi przejdzie zachwyt korektorem z True Match o którym juz pisałam 😂 Cena: około 15zł w #natura , często jest na promocjach. #recenzja #recenzje #recenzjekosmetyczne #recenzjakosmetyczna #kosmetyki #korektor #camuflage #makeup #makija ż #natura #hebe

3 days ago

Kolorowe korektory 😇 zawsze jak kupuje kolorowe korektory to pada na tą mini paletkę która na moje potrzeby starcza idealnie. To moja druga paletka bo pierwszą uzywałam baaardzo długo i postanowiłam ja zmienic ze starości 😂 #isanayoung znajdziemy dwa kremowe kolory cieliste, jeden z różowymi tonami drugi z żółtymi i jeden kremowy zielony który ma za zadanie wyrównać kolor zaczerwienionej skóry. Raczej nie radziłabym uzywania tych jasniejszych kolorów pod oczy bo może być zbyt ciężki, aczkolwiek w nigdy go pod tym kątem nie testowałam 😊 opanowanie jest plastikowe ale z tych mocniejszych. Sprawdza mi się super 👍 nie roluje sie, nie ściera, zakrywa niedoskonałości, dobrze wtapia się w skórę i podkład, mozna budować krycie, jest kremowy, nie ciemnieje co jest dla mnie ważne 👎 nakładam go zawsze placami bo przy pędzelku traci pigmentacje, jeśli tego zielonego nie rozgrzejemy dobrze pod palcami to traci kolor w momencie nakładania go na skórę, mogłby miec większe krycie ale takie tez jest niczego sobie jak za ta cenę 😊 Cena: 8,99 #rossmann 😊 Polecam wypróbowac bo warto. A Wy używacie kolorowe korektory, jeśli tak to jakie? 😘 #recenzja #recenzje #recenzjekosmetyczne #recenzjakosmetyczna #korektor #isana #covercreme #kosmetyk #kosmetyki #kosmetik #makeup @rossmann

4 days ago

Platki kolagenowe 😇 juz kilka postów temu pisałam o tych platkach bo bardzo mnie zaskoczyło, że nie pływają one w płynie a są po prostu do przyklejania. Jestem zaskoczna ponieważ to faktycznie działa! Może cieni jakiś specjalnie nie rozjaśnia ale ja mam duże problemy ze spaniem i moje cienie i worki pod oczami sięgają czasem pępka 😂 trzymalam je zwykle koło 30minut do godziny bo oglądałam jakis serial lub wciągnęły mnie internety 😎 👍 skóra jest faktycznie rozświetlona, nawilżona, pełna blasku, obrzęki są zauważalnie zmniejszone, płatki bardzo dobrze przylegają, nie spadają, nie odklejają się, nie migrują gdzieś po twarzy tylko trzymają się na miejscu, nic nie szczypie. Minusów nie zauważyłam, te platki są świetne i szczerze je polecam. Jakby jeszcze rozjasnialy to bylyby najlepsze 😂 Miałyście? Polecacie? 😍😍 Cena: koło 7zł w #drogerianatura w opakowaniu znajdują się trzy pary. #recenzja #recenzje #recenzjakosmetyczna #recenzjekosmetyczne #kosmetyki #piel ęgnacja #p łatkikolagenowe #kosmetyk #oczy #rz ęsy #natura #drogera #lbiotica #blogger #blog #instastory #instagram

5 days ago

Recenzja słynnego olejku na porost włosów z aliexpress 😀 Osobiście jestem w nim zakochana, włosy w miesiąc urosły mi aż 4 cm! Mój normalny miesięczny wzrost nigdy nie wyniósł więcej niż 1,5 cm, pomimo stosowania różnych odżywek. Andrea ma konsystencję lekkiego olejku do wcierania w skórę głowy. Plusy: -cena (najczęściej poniżej 10 zl) -dostępność (można znaleźć wiele aukcji, polecam kupować z tych z dużą ilością zamówień i pozytywnych feedbackow) -działa! I jest to widoczne nawet gołym okiem :) Minusy: -jeśli przesadzimy z ilością, może delikatnie przetluszczac włosy. Polecam mieszać z inną odżywka, np. Jantarem -można trafić na podróbki, dlatego przy zamawianiu należy przede wszystkim zwracać uwagę na feedbacki #andreaoil #aliexpress #pielegnacja #pielegnacjawlosow #recenzjakosmetyczna #cosmetics #w łosy #porostw łosów #longhair #oilforhair #polishgirl

5 days ago

🔥RECENZJA🔥 Beauty Formulas Czekoladowa odżywcza maseczka głęboko oczyszczająca -intensywny kakaowo-ziołowy zapach, -zaraz po nałożeniu lekko szczypała mnie skóra wokół ust i nosa, -daje lekki efekt chłodzenia, -po zmyciu nie czułam ściągnięcia, -skóra była lekko zaczerwieniona, ale nie piekła, -całkiem dobrze poradziła sobie z oczyszczeniem porów, -zniwelowała wieksze niedoskonałości, -daje bardzo lekki efekt nawilżenia Podsumowując, to niezła maseczka, z dość dobrym składem, ale nie zachwyciła mnie do tego stopnia, abym sięgnęła po raz kolejny. Mimo to myślę, że warto ją wypróbować, może Wam bardziej przypadnie do gustu🙂 Znajdziecie ją w @superpharmpoland za ok. 3zł Jakie inne "pachnące" maseczki możecie mi polecić?😊 #beautyformulas #superpharm #drogeria #kosmetyki #recenzja #recenzjakosmetyczna #maseczka #mask #face #facemask #skin #skincare #polishgirl #polishblogger #inspiration #blogkosmetyczny #blogikosmetyczne #blogerkakosmetyczna #bblogger #instablog #instablogerka #sunday #relax #cosmetics #review

6 days ago

Uwielbiam nowości jeśli chodzi o maski ☺ dlatego też bez tego nie mogłam wyjść z drogerii. Maska metaliczne Bielenda bardzo przyjemna w nakładania oraz bez problemu można zmyć. Skóra bardzo gladka po pierwszym razie. Świetnie oczyszcza. Posiada Nano srebro, węgiel oraz aktywny cynk. Już ja pokochałam 😊😊😊😊 #silverdetox #oczyszczanietwarzy #bielenda #maskametaliczna #recenzjakosmetyczna

1 week ago

Czas na recenzję :) Dziś przedstawiam wam utrwalacz do makijażu firmy KOBO a konkretnie make up fixer spray. Pojemność opakowania to 150 ml a cena około 25 złotych choć często można kupić go w promocji. ➕Bardzo ładny, łagodny zapach, utrwala każdy rodzaj makijażu, po jego użyciu makijaż utrzymuje się naprawdę długo, nie klei się i nie daje efektu maski. Wystarcza na bardzo długo. Nie stosuję go codzienne ale na większe wyjścia cudowne się sprawdza. Twarz się nie świeci jak po niektórych utrwalaczach. Jedyny minus to alkohol w składzie. A wy czego używacie? #instablogger #beautyblogger #beautyblogg #recenzjakosmetyczna #kobo #recenzjakosmetyk ów #beauty #makija ż #makeup #utrwalacz #kobo

1 week ago

Nawiązując do pierwszego postu przedstawiam wam bazę rozświetlająca firmy Golden Rose a dokładnie... baza pod podkład świetliste wykończenie 💖 ja jestem nią zachwycona daje ten "blinkblink" i rozświetla nasz podkład... idealnie nadaje się pod ciężkie podkłady by nie tworzyły takiej maski... jak widać na kolejnym zdjęciu w połączeniu z podkładem z Catrice dla mnie 10/10 jak rownież np do podkładu Este Lauder 😁 moj ulubieniec Polecam! Caro 👩🏽👋🏼 #goldenrose #makeupprimer #luminousfinish @goldenrosepolska #bazapodpodk ład #makeupprimer #polishgirl #makijaz #recenzjakosmetyczna @beautyblender @beautyblender.pl @catrice.cosmetics #anonimowe #NusiaandCaro @goldenrosepolska

Load MoreLoading fail Click retry
Loading More......