#recenzjakosmetyczna

687 Posts

16 hours ago

Hello 😍 ten post może wydać sie śmieszny 😀 ale... Postanowiłam napisać o mojej metodzie, która jest moim poniekąd wybawieniem przed wysuszoną skóra na nóżkach 😉 Pewnie okaże się, że nie odkryłam Ameryki :P ale co tam 🤗 może jednak ktoś skorzysta 😀 Kilka lat temu odkryłam zastosowanie dla niewykorzystanych odżywek do włosów 😉 Zazwyczaj takie "nieużytki" leżały miesiącami w łazience albo po prostu wyrzucałam je. Któregoś dnia stwierdziłam, że mogą sie przydać przy depilacji :P nie używam depilatorów ze względu na wrastające włoski 😏 Użyłam raz i pózniej za każdym razem sięgałam po kolejną niedopasowana odżywkę 😄 Super sposób 👍🏼mam atopową skórę, wiec balsamy to nie wszystko 😪 Polecam! 💕 #cosmetics #recenzjakosmetyczna #recenzjekosmetykow #goodidea #dobrypomys ł

1 day ago

Zapraszam do wysłuchania kolejnej recenzji 😊😊😊

2 days ago

W postaci płynnej nosi nazwę patoka, w postaci skrystalizowanej krupiec🌾🐝O cudownych właściwościach miodu wie chyba każdy-odżywia, chroni, ma działanie bakteriostatyczne, etc. Nie jest więc zaskakujące, że bywa składnikiem kosmetyków. Miodowy nektar do kąpieli firmy #korana kupiłam w dużej mierze dlatego, że przypominał mi butlę pysznego miodu🍯👌😊 Nektar ma w składzie m.in. takie cuda jak miód lipowy, wyciąg z palmy kokosowej, naturalną betainę. Skóra po dosyć długiej i gorącej kąpieli jest nawilżona i przyjemnie pachnie (miodkiem😁). Produkt nie testowany na zwierzętach, nie zawiera parabenów... Ale na drugim miejscu w składzie mamy SLS👎, czyli substancję myjącą o kiepskiej renomie. SLSy zazwyczaj przy wysokich temperaturach mocno przesuszają skórę, ale Nektar ratują chyba składniki nawilżające wymienione wcześniej, bo takiego efektu nie zauważyłam. Podsumowując-świetny płyn do kąpieli dla fanów zapachów słodko- miodowych, którym nie przeszkadza ten nieszczęsny SLS w składzie🙄 #nektardokapieli #nektar #vsco #vscocam #vscocosmetics #skincare #recenzjakosmetyczna #recenzja #opinia #beautyblog #plyndokapieli #kapiel #kosmetyki #kosmetykomania #miod #honey #pielegnacja #skincare #uroda #cosmetics #bodycare

2 days ago

To może kilka słów o cieniach z inglota 😊 Są to moje jedyne cienie tej marki,ale myślę,że zapoluję jeszcze na pigmenty od nich,bo są przepiękne z tego co widziałam 😍 Wracając do tematu to posiadam 5 cieni zamkniętych w małej,solidnej palecie. Jak widać w środku lusterko,czyli znaczne ułatwienie gdy chcemy poprawić makijaż gdzieś poza domem.W paletce mamy jeden pełny mat (ostatni szary cień), jeden cień satynowy (ten perłowo-złoty w środku,zdecydowanie mój ulubieniec z całej paletki. Na powiece wygląda pięknie,tak "elegancko" 🤔) oraz 3 cienie z naprawdę malutkimi złotymi drobinkami. Cienie są trwałe, dosyć długo trzymają się na powiece, są dobrze napigmentowane (swatche bez bazy, napigmentowanie porównywalnie do cieni zoeva). Troszkę się pylą co widać po wyglądzie paletki wokół nich,a i tak starałam się ją wyczyścić,by się dobrze prezentowała. 😎 Kolorystyka cieni jest raczej skoerowana na makijaż wieczorowy lub smokey eyes. Używam jej rzadko,ale na wieczorne wyjścia się sprawdza. 😊 Nie znam kosztu,bo dostałam w prezencie. Ale w każdym razie polecam 👍 ~ D #inglot #inglotcosmetics #inglotpoland #ingloteyeshadow #eyeshadow #eyeshadowpalette #makeup #l4l #makeuplover #cosmetics #recenzjakosmetyczna #recenzja

3 days ago

🔥RECENZJA🔥 Maseczka z serii Ulga firmy Ziaja przeznaczona do pielęgnacji skóry wrażliwej - ma półżelową konsystencję, -jest bezzapachowa, -przy nakładaniu czuć delikatne uczucie chłodzenia, - po jej użyciu twarz była delikatnie rozjaśniona, gładka, przyjemna w dotyku, -nie odczuwałam uczucia ściągnięcia Podsumowując, maseczka na pewno nie jest kojącym kompresem, który przynosi ulgę. Dla mnie nie była ani dobra, ani zła. Skóra była delikatnie nawilżona, chociaż uważam, że na tyle obietnic producenta powinna spisać się lepiej. Myślę, że Ziaja ma kilka lepszych maseczek do twarzy o ciekawszym składzie (slyszalam, że ta niektorych uczuliła tak więc wrażiwcy, o ironio! Powinniście jej unikać) Miałyście tę maseczkę? Co o niej sądzicie? 😊😊 #ziaja #ulga #maseczka #recenzja #recenzjakosmetyczna #review #face #facemask #skin #skincare #polishgirl #polishblogger #instablog #blogkosmetyczny #bblogger #instagood #instablogger # #bblogger #beautyblogger #inspiration #minimalism #cosmetics #kosmetykomania #piel ęgnacja

3 days ago

Kochani! Po dłuższej przerwie wracam do Was z większa ilością postów! Dzisiaj mam Wam do zaproponowania hit za dychę! 👍👍👍 #tusz do rzęs od @lovelykosmetyki jest to moj hit, który wpadł w łapki zupełnie przypadkowo. Jak za tak małe pieniążki polecam go każdej kobitce, ktora nie wyobraża sobie makijażu bez wytuszowanych rzęs. Zapraszam na bloga 👉🏻 link w bio, tam pełna recenzja oraz na Facebooka KosmetykoMania. Znacie ten kosmetyk? Uwielbiacie go tak samo jak ja? A moze macie do polecenia jakis inny zamiennik w podobnej cenie? #makeup #makija ż #mascara #lovely #eye #eyemakeup #eyelashes #oczy #hit #polishgirl #polskadziewczyna #recenzja #recenzjakosmetyczna #kosmetykomania #kosmetykomaniaaa #nowy #post #blogger

3 days ago

RECENZJA Cienie Inglot z kolekcji What A Spice 🔥 Posiadam odcienie matowe 301, 298, 299 (od góry). Mam jeszcze mini wersję cienia o numerze 300, którego niestety nie ma zdjęciu. Są to jedyne cienie marki Inglot jakie aktualnie posiadam. Pigmentacja zależy od koloru, raczej średnia, cienie są suche ale dość dobrze się blendują. Jezeli chodzi o trwałość, to dużo zależy od bazy, niestety. Mam w swojej kolekcji cienie po które dużo chętniej sięgam, ale nie uważam, że te są złe, to raczej średniaki z którymi trzeba się nauczyć pracować. Myślę, że wiele zależy od tego ile chcemy przeznaczyć na cienie i czy wolimy budować same swoje palety czy kupować gotowe.☺ Walorem jest duża gama kolorystyczna i cena. 👍 Cena to 15 zł za 2.3 - 3g. #inglot #inglotamc #whataspice #burgund #warmtone #kosmetyki #blogkosmetyczny #blogurodowy #uroda #blogerkaurodowa #blogerkakosmetyczna #cienie #makija ż #makeup #instablog #recenzje #opiniekosmetyczne #recenzjakosmetyczna #recenzjekosmetyczne

3 days ago

Dzień 7 tygodnia z maskami Na początek przypominam o trwającym do jutra do północy konkursie 😍 Dzisiaj przedstawiam Wam maskę w płacie z firmy Bielenda - Super Power Mezo Maska. Oczywiście wybrałam wersję nawilżająca. Kosztuje 8,39 pln w Rossmannie. ➕mocno nasączona, dobrze wykonana - nie rozerwie się przy rozkładaniu, cały płyn znajduje sie w maseczce i nie wycieka w trakcie wyciągania jej z opakowania, ma przyjemny i jednocześnie orzeźwiajacy zapach, trzyma się na twarzy nawet podczas wykonywania czynności domowych ➕/➖ moje pierwsze wrażenie było, że nie nawilża zbyt dobrze ale po paru dniach od jej nałożenia zrozumiałam jej fenomen - nawilża dogłębnie i na dłużej. Jak dla mnie nie jest to maska ratunkowa 5 minut przed wielkim wyjściem ➖ dziwnie wycięta na czoło, albo to ja mam niewymiarową twarz. Podsumowując maska jest dla mnie ok i jeszcze kiedyś ją kupię. Zastanawiam się jeszcze nad wersją odmładzającą i korygującą.🤔 Miałyście ją? Jakie maski w płacie polecacie? #blogger #beautybloger #instablogger #maskadotwarzy #maskanawil żająca #bielenda #ulubie ńcy #recenzjakosmetyczna #recenzjekosmetyk ów #piel ęgnacja

4 days ago

💞Recenzja 10💞 Dzień dobry kochane! 😘U was tez tak szaro i smutno za oknem? 😝 Dzisiaj przedstawiam wam dobrze znany suchy szampon od @batistepl Od pewnego czasu byłam bardzo negatywnie nastawiona do tego typu specyfikow po jednorazowej nie miłej przygodzie z suchym szamponem. Mianowicie po użyciu całe włosy miałam białe ...a jestem brunetką więc możecie sobie to wyobrazić... 😖 Jednak postanowiłam jeszcze raz spróbować z inną marką i jestem mile zaskoczona. 😊 Batise dla szatynek-bo taki rodzaj wybrałam, nie pozostawia białego proszku na włosach, idealnie sprawdza się w awaryjnych sytuacjach. Włosy są po nim puszyste i łatwe w układaniu, bardzo ładnie się rozprowadza dzieki czemu nie widać nigdzie poprzedniego stanu. Jednak trzeba uważać żeby rozpylać go tylko na wlosy a nie na wszystko wokół siebie bo pozostawia pyłek. 😄 Jestem bardzo zadowolona i na pewno będę do niego wracać. Używacie suchego szamponu? Jakie są wasze spostrzeżenia? Miłego dnia i dużego żołądka w ten tłusty dzien 😘 Rossman 12,99 zl #batiste #dryshampoo #plus #beautifulbrunette #brunette #suchyszampon #szampon #spray #recenzja #polecam #w łosy #br ąz #kosmetyki #piel ęgnacja #instagram #recenzjakosmetyczna #poland #cosmetics #polandcosmetics #makeup #makija ż #batistepl

4 days ago

Dzisiaj nie będzie recenzji,a bardziej pokazanie Wam wyglądu całej paletki jak i poszczególnych cieni Zoeva En Taupe 😍 En Taupe była moją pierwszą paletką z Zoevy, zdecydowanie zauroczyła mnie jej kolorystyka. Co do jakości paletki to moje zdanie jest identyczne jak przy recenzji Caramel Melange kilka zdjęć wcześniej,bo jakością czy trwałością te dwie paletki się nie różnią. 😊 Kolory w paletce są idealne zarówno do codziennego makijażu jak i wieczorowego dzięki wspaniałym odcieniom srebrego czy fioletów można wyczarować naprawdę coś fajnego. W paletce mamy 4 maty, 5 foliowych cieni oraz jeden taki półmat ze złotymi drobinkami ( Old Master, ostatni cień w górnym rzędzie) Według mnie ze wszytskich kolorków wygrywa drugi,czyli Handmade. Uwielbiam go,bo na powiece wygląda jak różowe złoto 😍😍 Zdecydowanie zawiódł mnie ostatni cień, o dziwo jego pigmentacja jest najsłabsza,ale da się z nim pracować. Kolorki na powiece prezentują się mniej więcej jak na dłoni,starałam się uchwycić to jak najlepiej umiałam,ale nadal jest lekka różnica między zdjęciem,a rzeczywistością. Oczywiście paletke polecam,bo jestem zakochana w cieniach Zoeva. 💕 Macie? Lubicie? Jaka jest wasza ulubiona kolorystyka cieni? 😄 ~ D #zoeva #entaupe #zoevaentaupe #zoevacosmetics #zoevaeyeshadow #eyeshadowpalettes #violeteyeshadow #silvereyeshadow #fiolet #cienie #recenzjakosmetyczna #recenzjacieni #eyeshadows #eyeshadowswatches #schwatches #l4l #makeup #makeuplovers

5 days ago

#recenzjakosmetyczna #por ównanie #skarpetkizluszczajace #lbiotica #drpomoc Jako kosmetyczka z wieloletnim doświadczeniem jestem sceptyczna co do tego typu produktów. Ale lenistwo dopada i mnie- zdecydowałam się spróbować 😃 słyszałam tyyyle historii od klientek, typu: "co ja narobiłam!", "już drugi/trzeci tydzień się to łuszczy", "jak to wygląda" itd... Wiecie co- między bajki 😉 A więc tak: obie dają fajny efekt gładkich stóp tanim kosztem! Ze względu na to, że jest to produkt z kwasami, musicie pilnować reakcji organizmu- ja ściągałam te kompresy, gdy tylko poczułam mrowienie i zimno na wierzchniej stronie stóp. W przypadku #lbiotica było to ok 25-30min, przy tych drugich koło 45min. Należy obficie spłukać stopy, dobrze usunąć resztki preparatu. Stopy zaczynają łuszczyć się po 4-6dniach; po wyjściu z pod prysznica ścierałam dość mocno resztki naskórka ręcznikiem. Efekt: w przypadku #lbiotica czwartego dnia stopy były już gładkie, po zabiegu #drpomoc łuszczę się czwarty dzień (co widać na zdjęciu) i chyba jeszcze ze 2dni to potrwa 😉 Także polecam Kochani- kobietom i mężczyznom oczywiście, dbajmy o swoje stopy 👣 💕 #kosmetykipiel ęgnacyjne #recenzja #opinia #por ównanie #czekamynawiosne #uroda #beauty #polskadziewczyna #stopy #pedicure #domowezabiegi #dbajmyosiebie klapki od @deezee_shoes 🎁 od męża ;)

6 days ago

Dzisiaj waniliowy eos 🌻💛 ☆ma bardzo dobre opakowanie; nie otwiera się samo z siebie i jest wytrzymałe ☆skład jest w 100% naturalny ☆ma przyjemny zapach i słodki smak ☆z mocnej zniszczonymi ustami sobie nie poradzi, ale na lekko spierzchnięte będzie ok; całkiem fajnie nawilża i widocznie odżywia ☆jest dostępny w douglasie za 25 zł #eos #douglas #lipbalm #lips #wanilia #recenzja #recenzjakosmetyczna #kosmetyki #cosmetics Narazie posiadam tylko jeden zapach, jakie są wasze ulubione? 😙🍉

6 days ago

To może dzisiaj weźmiemy pod lupę Astor Skin Match Protect primer. Jest to ochronna baza pod makijaż z filtrem SPF25. Na opakowaniu można wyczytać,że wyrównuje koloryt, wygładza i pilęgnuje cerę oraz może być stosowana samodzielnie lub pod makijaż. Według mnie minusem jest to,że baza średnio wyrównuje koloryt, dla mnie niewystarczająco i nie czułabym się komforotowo nakładając tylko ją. Co do plusów bazy to podoba mi się,że skóra jest po niej miękka i wygładzona. 😊 💞 Duży plus stanowi również wysoki filtr chroniący naszą skórę co jest bardzo ważne. Konsystencja bazy jest lejąca, rzadsza niż np.konsystencja podkładów. Baza ma lekko beżowy pochodzący pod róż kolor,ale na twarzy pozostaje bezbarwna jednak można zauważyć,że jest rozświetlająca. Mi się najlepiej nakłada ją palcami,ale to już kwestia gustu chyba. 😋 Koszt to ok. 17 zł Osobiście ją polubiłam i polecam 😎 ~ D #primer #baza #astor #freshface #skinmatchperfect #skinprimer #skin #astorcosmetics #cosmetics #recenzja #l4l #recenzjakosmetyczna #makeup #lovemakeup

1 week ago

Paletka cieni Maybelline The Nudes ❤ Kupiłam ją w Rossmanie podczas promocji -49% i jest to moja pierwsza neutralna paletka. Wykorzystuję ją na co dzień, jak również do wykonania makijażu okolicznościowego na jakieś większe wyjście 😊. Cienie matowe używam najczęściej, są naprawdę dobrze napigmentowane i ładnie się blendują. Również bardzo ciekawy efekt robi złoto, a także jasne cienie, które ładnie rozświetlają kącik oka. Nakładane na bazę są naprawdę bardzo trwałe, a testowałam już makijaż w różnych warunkach 😉. Nigdy mi się nie zrolowały na powiece i jakoś szczególnie nie zauważyłam by się osypywały. Ta paletka opowiada w pełni moim wymaganiom (co do kolorów, jakości, wykończenia, ceny) i w mojej ocenie daję jej 10/10 ❤. Uwaga! W Polsce dostępne są dwie wersje: zarówno ta jak na zdjęciu, jak również z troszkę większymi wkładami, która ma zdecydowanie inne kolory i czytałam opinie, że cienie mają gorszą jakość, więc przy zakupie zwróćcie na to uwagę! Na zdjęciu mój ulubiony pędzel do nakładania cieni Hakuro H79 ❤ #maybelline #thenudes #hakuro #kosmetyki #cosmetics #cienie #paletkacieni #paletkathenudes #makeup #makijaz #thenudespalette #p ędzel #brushes #review #recenzjakosmetyczna #recenzjekosmetykow #annart #colorsofbeauty #beauty #beautyblogger #instagirl #instablog #hakurobrushes

1 week ago

Dzisiaj postanowiłam napisać trochę więcej na temat coraz bardziej popularnej maseczki pod oczy od Rival de Loop 🙂 Maseczka podzielona jest na 4 saszetki po 1,5 ml - mi jedna wystarcza na ok. 4 użycia. Produkt ma dość zbitą, gęstą konsystencję przypominającą treściwy krem. Wchłania się w zależności od potrzeb Waszej skóry - kiedy moja jest przesuszona, "pije" go dość szybko, dlatego zawsze nakładam grubszą warstwę. Maseczka ma ciekawy skład - m.in masło shea, olej macadamia, sojowy, z pestek winogron, pantenol, kwas hialuronowy. Według producenta przy regularnym stosowaniu ma wygładzać linie i zmarszczki. Nie polecam stosować jej pod makijaż - maseczka nie wchłania się całkowicie i pozostawia warstewkę, na której rolował mi się każdy korektor. U mnie najlepiej sprawdza się nakładana na noc. Już po pierwszym użyciu zauważyłam, że skóra wokół oczu jest delikatnie rozjaśniona i napięta. Po kilku użyciach widać, że staje się gładsza, nawilżona, a zmarszczki stają się mniej widoczne 😊 Myślę, że to ciekawy produkt, który warto wypróbować, szczególnie, że cena maseczki wynosi ok. 2zł 😊 Miałyście tę maseczkę? Co o niej sądzicie? #rossmann #rivaldeloop #maseczka #maseczkapodoczy #recenzja #recenzjakosmetyczna #review #polecam #polishgirl #polishblogger #instagood #bblogger #instablogger #instablog #blogkosmetyczny #skincare #face #eyes #cosmetics #kosmetykomania #kosmetyki #beautyblogger #blogerkakosmetyczna

Load MoreLoading fail Click retry
Loading More......