#recenzjakosmetyczna

835 Posts

13 hours ago

Hej! Jak Wam mija niedziela?😊 U mnie cieplutko i słonecznie.🌸 Magiczne działanie glinek znane już było w starożytności. Pod lupę wybrałam jednak glinkę zieloną od BIOCOSMETICS. Jej zastosowanie najbardziej pasuje do potrzeb mojej baaardzo wymagającej skóry. Zielona Glinka działa najsilniej wśród glinek. Jej kolor związany jest z obecnością jonów żelaza dwuwartościowego. Wydobywana jest ze skał krzemionkowo-aluminiowych i zawiera ok. 20 soli mineralnych. Najważniejsze są jej cudowne właściwości: dezynfekujące,gojące,absorpcyjne i odżywcze. Absorbuje szkodliwe substancje, wychwytuje toksyny i odżywia skórę. Kupiłam ją z myślą złagodzenia ran po trądziku, oczyszczenia twarzy i pozbycia się nadmiaru sebum - i tak właśnie działa!😊🍀 Łyżkę stołową glinki łącze z odrobiną wody mineralnej lub źródlanej do momentu powstania dość gęstej pasty. Grubą warstwę papki nakładam pędzlem do maseczek na twarz i trzymam do niepełnego wyschnięcia. Potem zmywam ją letnią wodą. Glinka sprawdza mi się naprawdę świetnie. Wygładza moją twarz, koi wszystkie zmiany skórne, zamyka pory, matuje i przeciwdziała tworzeniu się zaskórników. Warto rownież wspomnieć, ze zielona glinka wyrównuje wartość pH odpowiednią dla skóry. Chcecie poznać więcej zastosowań zielonej glinki? Piszcie w komentarzach.😊🌸💫 #glinka #zielonaglinka #clay #greenclay #greenclaymask #cleaning #cleaningtime #thebestcleanser #recommendation #recenzja #recenzjakosmetyczna #beauty #beautyworld #beautyblogger #natural #naturalcosmetics #biocosmetic #biocosmetics #blog #blogger #instablog #instablogger #facecare #routine

1 day ago

Maseczka Bielenda Carbo Detox 💖 Użyłam wersję do cery suchej i wrażliwej. Daje efekt oczyszczenia i nawilżenia. Co najważniejsze- nic mnie nie uczuliło. Opakowanie starczyło mi na 2 razy. Kupiłam w promocyjnej cenie w Rossmannie za 1,79zł. Mam jeszcze parę sztuk w zapasach 😉. Jakie są Wasze ulubione maseczki? Co polecacie na oczyszczenie i nawilżenie skóry? #cosmetics #kosmetyki #pielegnacja #maseczka #bielenda #carbodetox #oczyszczenie #detox #nawil żenie #beauty #beautyblogger #instablog #recenzjekosmetykow #recenzjakosmetyczna #annart

1 day ago

A dzisiaj post bardziej pielęgnacyjny 😊 Moj ulubiony plyn do demakijażu ever! To moje drugie juz opakowanie, jestem mega z niego zadowolona. Do tego z racji dużej pojemności starcza na baardzo długo. Bez problemu zmywa każdy moj szalony makeup💕 Zawsze kupuję go w granicach 14 zł. Uważam że to naprawdę świetny produkt i moge wam go polecić 😊 ♡Patrycja #garnier #love #white #demakija ż #makeup #blogger #girl #followme #poland #eyeshadows #recenzjakosmetyczna #makeupaddict #polishgirl #allegro #photooftheday #makeupeyes #opinia #dailypic #good #day #happy #recenzja #colorfull #ilovemakeup #instagirl #beautiful #beauty #instabeuty #instablogger

5 days ago

Faza na ślimaki trwa 🐌🐌🙌 Snail Rapair Intensiv Ampoule marki Mizon to elegancka ampułka zawierająca aż 80% śluzu ślimaka. Według producenta nawilża, wygładza, ujędrnia, niweluje przebarwienia i wygładza blizny ✨ Ampułka ma postać gęstego żelu, rozprowadza się bardzo dobrze, właściwie nie pachnie. Po miesiącu używania... Nie widzę różnicy. Kosmetyk ani nie zaszkodził, ani nie polepszył stanu mojej cery. Dodatkowo po aplikacji, przed użyciem kremu czułam nieprzyjemne ściągnięcie skóry. Podsumowując-niestety moim zdaniem kosmetyk nie wart swojej ceny🙄 Jak uwielbiam maskę ślimaczą z Mizona, tak ampułka nie robi szału 🤔 #mizonsnail #mizon #cosmetics #kosmetyki #serum #ampu łka #recenzjakosmetyczna #recenzja #uroda #skincare #beautyblog #beautifulskin #pielegnacja #pieknaskora #koreanskincare #koreanbeauty #vsco #vscocam #vscocosmetics

6 days ago

Do pielęgnacji twarzy używam olejów. Fajnie nawilżają, naturalnie wzmacniają brwi i rzęsy...ale też niestety meszek na skórze twarzy, zwłaszcza ten pod nosem 🙈 Najpierw używałam plastrów z woskiem do depilacji wąsika ale zawsze kończyłam z poranionym naskórkiem 🤕 Do momentu aż przypomniałam sobie o istnieniu kremów do depilacji 😅 Wybór padł na Bielendę Vanity, która: 👍 nie podrażnia mojej delikatnej skóry twarzy 👍 nie uczula 👍usuwa wszystkie włoski pozostawiając skórę gładka jak pupka niemowlaka 👶🏻 👍jest w bardzo dobrej cenie (ok 7-10 zł) 👍skóra nie szczypie mnie tak jak po usuwaniu plastrami z woskiem 👍duże opakowanie, które do samego wąsika wystarczy na dłuuuuugo 👍łopatka do usuwania kremu z włoskami jest bardzo wygodna 👎 minusów brak 😁😁😁🍀🍀🍀🍀🍀POLECAM‼️🍀🍀🍀🍀🍀 . . . #bielenda #kosmetyki #depilacja #krem

1 week ago

Hej ;) Krem do rąk - Intensywna pielęgnacja suchej skóry od GARNIER - to mój najnowszy produkt do pielęgnacji dłoni. Plusy : ♡ ma przyjemny, różany zapach ♡ jest wydajny ♡ dobrze nawilża ♡ jest dostępny w drogeriach ♡ cena ok. 11 zl ( ja kupilam podczas promocji za 8 zł) . Używam go codziennie i jestem zadowolona. Jedyne co bym w nim zmieniła to sposób zamykania - ciągle odkręcanie i zakręcanie ( z nałożonym na dłonie kremem ) jest uciążliwe. Używałyście go kiedyś ? #blog #blogkosmetyczny #kosmetyki #kremdorak #krem #recenzja #recenzjakosmetyczna #garnier #pielegnacja #garnierpolska #l4l

1 week ago

Witam się z Wami w piątkowy ranek moim wczorajszym zakupem 💕 długo marzyłam o tej szczotce, bo 40 zł za szczotkę to całkiem sporo. Czy warta jest swojej ceny? Jest! Jest lekka, solidnie wykonana i przyjemnie rozczesuje włosy. Idealnie pasuje do kształtu dłoni i wygodnie się ją trzyma. 😊 #polishgirl #girlythings #tangleteezer #szczotka #original #friday #goodmorning #instadaily #recenzjakosmetyczna #rewiev #blogger #blogikosmetyczne #wlosy #hair #uroda #beautyblogger #followme #likeme

1 week ago

Hej piękne! Opowiem Wam o moich wrażeniach po stosowaniu nawilżających baz pod makijaż @bielenda Jak wiecie testowałam efekt rozświetlania i efekt słonecznego blasku. Wiec tak... Ja mam bardzo wrażliwą skore i naprawdę niewiele kosmetyków mi odpowiada, a zapachowe praktyczne nie wchodzą w grę. I tu moje zaskoczenie oczywiście pozytywne. ✔️Bo obie bazy są zapachowe. Pierwsza jak dla mnie kojarzy sie z perfumami, natomiast druga jak dla mnie pachnie kokosem co akurat mi nieodpowiada bo nie lubie tego zapachu, ale kwestia gustu 😉 ✔️ Duży plus za konsystencje- fajnie sie rozprowadza i szybko wchłania, dla mnie #matkipolki ważna sprawa 😉 ✔️ możliwosc stosowania jako samodzielnego produkt bądź jako bazę- dla mnie bomba! Na codzień nie stosuje ciężkich podkładów głownie jakieś kremy CC lub BB, a od teraz jeszcze baza jako ich odpowiednik. Pod podkładem fajnie sie sprawuje, daje efekt świeżości. Jakbym miała świeżo zrobiony makeup - wiec duuzy ➕ Przetestowała jedną i drugą samodzielnie jak i pod podkładem. ✔️ nie są lepkie- osobiście niecierpie lepkich kremowo, podkładów i tym podobnych. ✔️ultra lekka- nie czuć jej na skórze, a zarazem dotykając czuć aksamitne wykończenie. ✔️nawilżenie- daje uczucie nawilżonej skory przez cały dzień ✔️ świetny wygląd opakowania- jestem wzrokowcem jak większość kobiet i bardzo lubie jak kosmetyk nie tylko dobrze sie sprawuje, ale tez ładnie wyglada hihi ✔️ efekt rozświetlenie nie ma drobinek brokatu czy innego badziewia. Ja nie lubię tych wszystkich drobinek, chce miec świeża promienna cerę bez drobinek i tu znowu strzał w 👉1️⃣0️⃣❗️ ➖ jedyny minus dla mnie to ten efekt słonecznego blasku, nie to że go nie ma czy jest zły. Po prostu dla mnie mało intensywnego. I to niezależnie czy użyjemy więcej czy mniej kosmetyku efekt nie taki jakiego się spodziewałam. Ale tu dużo tez zależy od karnacji. 😉 Także jeśli nie znacie jeszcze tych baz skorzystajcie z promocji i testujcie. _______________________ #recenzjakosmetyczna #bazapodmakijaz #baza #makeup #polishgirl #polishwoman #polskadziew #instama #instamakeup #wiosna #celebrytka #mojaopinia #polecam @bielenda @modernsilver_eu

1 week ago

Witam Was serdecznie! Dzisiaj recenzja babanowego ultra lekiego, poltransparentnego pudru z ,,Wibo" Banana loose powder o pojemnosci 5,5g. 🍌🍌🍌🍌🍌🍌Kolor produktu jest lekko zoltawy, lecz na twarzy tego nie widac. Swietnie sprawdza sie do utwalania korektora pod oczami, wspomaga krycie zasinien i niewielkich zaczerwien. Produkt pozostawia aksamitne wykonczenie. Nie mam problemow ze cera takze dla tak malo wymagajacej osoby jak ja jest idealny. Puder jest drobno zmielony, nie ma zadnych drobinek czy tez brokatu. Zapach produktu jest bardzo przyjemny 🍌 Trzeba sie zaopatrzyc w puszek albo pedzel poniewaz ten gadzet nie jest dolaczony do zestawu. Opakowanie jest z dobrej jakosci plastiku (nie peka), przyjemne w uzyciu. Ogolnie jestem zaskoczona jakoscia produktow firmy ,,Wibo'' i bardzo polubilam sie z tym cudenkiem. 👌👌 Jakie sa Wasze doswiadczenia z pudrem bananowym? 😍@wibopl Cena- okolo 17 zl, Ocena- 8/10 ~Klaudia 😄 #beauty #beautyblog #recenzja #recenzje #recenzjakosmetyczna #recenzjekosmetyczne #wibo #makeup #makijaz #bananapowder #bananowypuder

1 week ago

Na blogu pojawił się nowy wpis o małym cudzie za grosze 😉 Skuszona filmikiem Ewy @redlipstickmonster i @pannajoannamakeup i masą innych informacji na temat tego kosmetyku postanowiłam go przetestować. A że nadarzyła się ku temu okazja, bo i tak musiałam coś kupić do demakijażu... Po wiecej zapraszam do czytania 😊😊😊 Miałyście, testowałyście? Dajcie koniecznie znać czy tak jak ja jesteście/bylyscie w szoku jego działaniem 😀 #demakija ż #plyndodemakijazu #lidlpolska #lidl #cien #tanieadobre #redlipstickmonster #pannajoannamakeup #instablog #recenzjakosmetyczna #recenzja #nowypostnablogu

1 week ago

THE ONLY 1 MATTE (810 THE MATTE FACTOR) ___ Przepiękny burgundowo-czerwony odcień. Pozostawia głęboki, mocny kolor. Prezentuje się świetnie nie tylko w opakowaniu, ale również na ustach. Rzadko maluję się tak wyrazistymi szminkami, ale z tą na wargach czuję się niezwykle kobieco ;) ___ ➕matowe, aksamitne wykończenie ➕nie wysycha na ustach i nie tworzy skorupki ➕jest trwała (nie znika z ust po obiedzie) ➕łatwo się ją nakłada ➕/➖ raczej ze średniej półki cenowej. Często można ją znaleźć na sporej promocji. ➖podkreśla suche skórki CENA: około 30-24 zł (na promocji). Po dłuższą recenzję i przegląd kolorów zapraszam na bloga 😊 Obecnie jest to jeden z moich ulubionych odcieni i chętnie będę go używać zamiennie do klasycznej czerwieni. Jak prezentuje się na ustach możecie zobaczyć dwa posty wstecz. ___

Load MoreLoading fail Click retry
Loading More......